Zege en onduidelijkheid voor Van der Voort tijdens IDM seizoensfinale in Hockenheim

Melvin van der Voort finishte als eerste en tweede tijdens de IDM seizoenfinale Hockenheim. De SWPN-rijder bracht daarmee zijn totaal op zes zeges in 2023 en staat na de laatste race tweede in het klassement. Doordat er nog een beroep loopt voor de penalty die Melvin kreeg in Assen is het kampioenschap momenteel officieel nog onbeslist.

Het was enorm spannend in het IDM Supersport kampioenschap voorafgaand aan de seizoensfinale in Hockenheim. Er waren nog vier rijders die kans maakten op de titel. De top-drie stond slechts dertien punten uit elkaar. Melvin van der Voort stond op negen punten van de kampioenschapsleider op een tweede plaats in de tussenstand. De 18-jarige coureur begon uitstekend in de vrije trainingen. In de beide sessies klokte Melvin de snelste rondetijd. In de eerste kwalificatie kwam Melvin tot een derde tijd, maar maakte hij ook zijn heftigste crash uit zijn carrière mee. Bij de flinke highsider bleef de Yamaha-rijder ongedeerd. Het team leverde geweldig werk om een zeer beschadigde motor weer gereed te krijgen voor de tweede kwalificatie. Melvin wist in deze sessie zelfs tijd nog met vier tienden te verbeteren, waarmee hij zich als tweede wist te kwalificeren. “Deze tweede startplek voelt na wat er gebeurt is nog beter dan één van de pole’s eerder dit jaar”, vertelde Melvin na afloop van de kwalificaties.

Melvin kende een uitstekend begin in de eerste IDM Supersport race. De jonge coureur pakte kopstart en reed in de eerste zes ronden aan de leiding. Daarna viel hij terug naar de tweede plaats. Melvin kwam in de slotfase tekort om nog een aanval te doen en finishte als tweede. In de tweede race reed de jonge coureur uit Ede ijzersterk. Na een derde plaats in de openingsronde reed hij binnen twee ronden naar de leiding om deze vervolgens niet meer af te staan. Melvin pakte zijn zesde zege van het seizoen. De 18-jarige coureur staat op het moment tweede in het kampioenschap met vijf punten achterstand op de nummer één. Echter loopt er nog een beroep op de penalty die Melvin kreeg in Assen, waarmee hij van de eerste naar de vijfde plaats werd teruggezet. Op het moment van schrijven heeft de Duitse bond nog steeds geen uitspraak gedaan. Mocht door de uitslag van het beroep de penalty worden aangepast, dan kan Melvin alsnog tot kampioen uitgeroepen worden.

Melvin van der Voort: “Ik had zaterdag een zeer heftige crash in de kwalificatie. Ik ben erg blij hoe we zijn teruggekomen in de races op zondag. Het waren twee goede races met een strak tempo. Ik heb alles gegeven dit seizoen. Het is vervelend voor ons en alle betrokkenen dat we nog geen uitspraak hebben op ons beroep en daardoor het kampioenschap nog niet officieel beslist is. We hopen dat er snel duidelijkheid komt. Voor nu wil ik het team en al mijn sponsoren enorm bedanken voor het seizoen 2023!”