Zeer ongelukkige racedag voor Melvin van der Voort in Oschersleben

Melvin van der Voort mocht vanaf pole position vertrekken tijdens de tweede IDM Supersport ronde in Oschersleben. De 17-jarige coureur kwam in de eerste race vroeg ten val. Melvin leek zich in de tweede race te revancheren. De SWPN-coureur reed vanaf de start aan de leiding, maar crashte in de voorlaatste ronde. Melvin pakte zijn motor nog weer op en finishte als twaalfde.

Afgelopen weekend stond de tweede ronde van het IDM Supersport kampioenschap op het programma. Er werd gereden op de Motorsport Arena Oschersleben. Melvin van der Voort begon na zijn dubbele zege op de Sachsenring als kampioenschapsleider aan het evenement. Tijdens de vrije trainingen eindigde de SWPN-coureur met een tweede en derde tijd. Toch was de 17-jarige coureur niet tevreden over het gevoel met de motor. Samen met het team werden er voor de kwalificaties een aantal succesvolle aanpassingen doorgevoerd. Melvin was bijna anderhalve seconde sneller en wist voor de tweede keer dit jaar pole position te pakken. Melvin was maar liefst een halve seconde sneller dan de concurrentie.

Zondag stonden beide races op het programma die onder goede weersomstandigheden werden afgewerkt. De eerste race was voor Melvin helaas al snel voorbij. De coureur uit Ede pakte kopstart, maar gleed vervolgens in de eerste bochtencombinatie onderuit. “Mijn eigen fout, ik ging te snel bocht in”, verklaarde hij na afloop. In de tweede race wilde Melvin zich revancheren en leek hier lang uitstekend in te slagen. De 17-jarige coureur pakte kopstart en begon gelijk een voorsprong op te bouwen. Met drie seconden voorsprong kwam Melvin in de voorlaatste ronde ten val. De Yamaha-coureur pakte zijn motor nog weer op en finishte als twaalfde. Melvin had het beste tempo in Oschersleben, maar wist het helaas niet om te zetten in passende resultaten.

De volgende IDM ronde staat gepland in het weekend van 23 t/m 25 juni. Er wordt dan gereden op het circuit van Most in Tsjechië.

Melvin van der Voort: “We hadden in de kwalificaties en tweede race zo’n goede snelheid. Het is dan ongelofelijk zuur om met twee crashes het raceweekend te moeten afsluiten. We hadden twee keer kunnen en misschien wel moeten winnen, maar dat is niet gelukt. Ik moet hier van leren voor de volgende races, want we weten dat de snelheid er is. Ik wil het team bedanken, omdat we na een moeilijke vrijdag de motor qua afstelling perfect voor elkaar hebben gekregen. Ik hoop ze daar in Most met goede resultaten voor terug te betalen!”