World Supersport wildcard voor Van der Voort met Team SWPN in Jerez

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind zal met Melvin van der Voort deelnemen aan de World Supersport ronde in Jerez. Voor de 18-jarige coureur betekent deze wildcard zijn debuut in het wereldkampioenschap. Ter voorbereiding op de World Supersport races van eind oktober zal Van der Voort komend weekend deelnemen aan de ESBK Supersport ronde in Jerez.

Melvin van der Voort maakte vorig jaar en dit jaar veel indruk met zijn hoge tempo en vele overwinningen in het IDM Supersport kampioenschap. De Yamaha-coureur won in 2023 maar liefst zes races. De volgende stap qua niveau is het World Supersport kampioenschap. Om kennis te maken met dit niveau heeft Team SWPN voor Van der Voort een wildcard aangevraagd en gekregen voor de laatste World Supersport ronde – 27 t/m 29 oktober - van het seizoen 2023 in het Spaanse Jerez. Om goed voorbereid aan de start te verschijnen zal Van der Voort komend weekend (12 t/m 15 oktober) met Team SWPN van start gaan in het Spaanse ESBK Supersport kampioenschap in Jerez.

Melvin van der Voort: “Ik ben enorm blij om mij te kunnen laten zien op het hoogste niveau van de wereld. Ik kijk er erg naar uit om tussen deze toprijders te races. Ik wil mijn sponsoren, Team SWPN en Yamaha Motor Europe, branch Benelux erg bedanken voor deze prachtige kans! Voor de WK-ronde ga ik deelnemen in het ESBK Supersport op Jerez. Het is een perfecte voorbereiding op de WK-races twee weken later. Ik kijk er enorm naar uit!”

Teammanager Frank Brouwer: “Wij als Team SWPN wilden Melvin graag een kans bieden om zich te meten op WK-niveau. Melvin heeft zich de afgelopen jaren uitstekend ontwikkelt als coureur zowel op als naast de baan. Samen met onze partner Yamaha Motor Europe, branch Benelux is het gelukt om een wildcard te krijgen voor de World Supersport ronde in Jerez. Om goed voorbereid aan het raceweekend te beginnen zullen wij de ESBK races van komend weekend gaan gebruiken als een uitstekende test.”