WK-punten voor Van der Voort met Team SWPN in Jerez

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft met Melvin van der Voort de World Supersport ronde in Jerez met een keurige dertiende plaats en drie WK-punten afgesloten. De 18-jarige coureur liet een uitstekende indruk achter tijdens zijn WK-debuut waarbij hij zich constant kon mengen in de top-vijftien van het sterke World Supersport deelnemersveld.

Afgelopen weekend maakte Melvin van der Voort met Team SWPN zijn debuut in het World Supersport kampioenschap op het circuit van Jerez. De 18-jarige coureur verraste op de eerste dag door in de vrije trainingen een uitstekende achtste tijd te noteren. Maar ook in de Superpole kwalificatie van zaterdagmorgen kwam de Yamaha-coureur sterk voor de dag. Van der Voort stond lang binnen de top-tien en eindigde uiteindelijk op een zestiende plaats in een deelnemersveld van eenendertig WK-rijders. De coureur uit Ede reed zijn rondetijden alleen en het verschil naar een top-tien positie was slechts 0,3 seconde.

Van der Voort reed na de start van zijn eerste World Supersport wedstrijd op een vijftiende plaats. De SWPN-coureur wist vervolgens twee posities te winnen, waardoor hij op een dertiende plaats ruim binnen de WK-punten reed. Helaas ging het in de zesde ronde mis toen de rijder achter Van der Voort een inhaalactie probeerde. Deze rijder remde echter veel te laat, kwam daarbij ten val en nam de jonge Nederlander in zijn crash mee. De Yamaha-rijder bleef gelukkig ongedeerd en had laten zien dat hij binnen de top-vijftien van het WK kon strijden, maar het was natuurlijk erg zuur om op deze manier uitgeschakeld te worden.

Van der Voort begon goed aan tweede race op zondagmiddag en reed op een veertiende plaats toen in de vijfde ronde de rode vlag kwam vanwege een crash van een andere rijder. Er volgde een herstart over zeven ronden. Van der Voort wist zich in de openingsronden op te werken naar een dertiende plaats. Vervolgens wist hij een gaatje dicht te rijden naar een groepje die voor een top-tien klassering streed. Van der Voort kwam op een dertiende plaats over de finish wat hem drie WK-punten tijdens zijn debuutweekend opleverde.

Melvin van der Voort: “Het is een geweldig gevoel om mijn World Supersport debuutweekend met WK-punten af te sluiten. We zijn het hele weekend snel geweest en we hebben ons goed laten zien. De punten waren al mogelijk in de eerste race, maar toen had ik helaas pech dat ik werd meegenomen in een crash. Het was een goede tweede race en ik had zelfs even aansluiting bij het groepje in de top-tien. Deze prestatie was niet mogelijk geweest zonder door Team SWPN en mijn sponsoren!”

Teammanager Frank Brouwer: “We waren vooraf erg nieuwsgierig wat Melvin zou kunnen laten zien op WK-niveau. Vanaf de eerste sessie heeft hij een uitstekende indruk achtergelaten en heeft hij boven verwachting gepresteerd. In de eerste race zat het niet mee. Er waren toen al WK-punten mogelijk geweest als hij niet door een andere rijder was uitgeschakeld. In de tweede race scoorde hij WK-punten met een verdiende dertiende plaats. Het gehele Team SWPN heeft het hele jaar ontzettend hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik wil alle teamleden net als onze partners ontzettend bedanken voor het seizoen 2023!”

Foto credit: Randy van Maasdijk