Volle punten voor Melvin van der Voort in Most

Melvin van der Voort heeft zich uitstekend revancheert na zijn crashes in Oschersleben. De SWPN-coureur finishte als tweede achter een WK-gastrijder in de eerste race in Most en scoorde daarmee de volle punten voor het kampioenschap. De tweede race werd na een gigantisch oliespoor niet uitgereden en er werden geen punten uitgedeeld.

Melvin van der Voort begon als de nummer drie in het IDM Supersport klassement aan de derde ronde van het seizoen. Er werd gereden op het Autodrom Most in Tsjechië. De 17-jarige coureur liet een uitstekende indruk achter tijdens de trainingen waarin hij zich constant wist te verbeteren. Tijdens het evenement stonden er ook twee gastrijders uit het WK Supersport aan de start. In de kwalificaties klokte Van der Voort een tweede tijd, waarmee hij het snelste van de vaste IDM rijders was.

In de eerste race kwam Melvin goed van zijn plek. Vanaf het begin had de jonge coureur uit Ede een goed tempo te pakken. Melvin kon in de eerste ronden aanhaken bij de wildcardrijder uit het WK. Daarna moet hij iets lossen, maar de Yamaha-rijder reed wel langzaamaan weg bij zijn IDM concurrenten. Melvin wist zijn tweede plaats tot aan de finish vast te houden, waardoor hij als eerste IDM rijder de maximale 25 punten voor het kampioenschap scoorde.

De tweede race werd in de derde ronde stilgelegd vanwege oliespoor door een crash. Bij de herstart over negen ronden reed Melvin opnieuw op een tweede plaats en eerste het IDM toen het aan het einde van de derde ronde goed misging. Er lag nadat een motor was stuk gegaan een nieuw en groot oliespoor in het laatste deel van het circuit waardoor er een enorm veel rijders onderuit gingen. Melvin crashte ook en bleef gelukkig – net als de ander rijders - ongedeerd. De wedstrijdleiding legde opnieuw de race stil. Er volgde geen nieuwe herstart en werden geen in deze race geen kampioenschapspunten uitgedeeld.

In het klassement is Melvin gestegen van een derde naar een tweede plaats. De SWPN-coureur staat 31 punten achter op de leider in het kampioenschap. De volgende IDM ronde wordt van 21 t/m 23 juli verreden op de Schleizer Dreieck in Duitsland.

Melvin van der Voort: “Het was een heel goed weekend in Most! We hebben met het team goed gewerkt wat resulteerde in een tweede plek op de grid. Ook het gevoel in de races en mijn tempo was erg goed. Ik was erg blij met mijn tweede plek en de volle punten in de eerste race. Het was enorm zonde dat het weekend zo met dat enorme oliespoor afliep. We hadden het tempo om ook in deze race de maximale punten voor het IDM te scoren, dus dat is erg balen.”