Melvin van der Voort heeft zich uitstekend laten zien tijdens de IDM ronde in Oschersleben. Ondanks dat de 16-jarige coureur vanwege zijn schoolexamen de eerste dag moest missen kon hij tijdens de races strijden in de kopgroep. In de eerste wedstrijd eindigde de SWPN-coureur als vierde, zijn beste resultaat in de IDM Supersport klasse. In de tweede race kwam Melvin in veelbelovende positie ten val.

Melvin van der Voort moest de eerste trainingsdag van de tweede ronde van het IDM Supersport kampioenschap in Oschersleben laten schieten, omdat hij zijn laatste schoolexamen moest maken. Daardoor was de eerste kwalificatie op zaterdagmorgen pas de eerste sessie van het weekend voor de 16-jarige coureur, terwijl de andere rijders vrijdag al twee vrije trainingen hadden gereden. Melvin gebruikte de eerste kwalificatie om in zijn ritme te komen en zette een twaalfde tijd. In de tweede kwalificatie ging de SWPN-coureur een aanval doen op een snelle rondetijd voor een goede startpositie. Hier slaagde de Yamaha-coureur goed in, waardoor hij zich als zevende kwalificeerde voor de wedstrijden.

Zondag stonden beide races op het programma, waarbij Melvin vanaf de derde startrij mocht vertrekken. In de eerste race had de Yamaha-coureur een geweldige start, want hij dook als derde de eerste bocht in. Er bleef een kopgroep van acht rijders bij elkaar, waarbij Melvin lange tijd op plek vier reed. Met nog drie ronden te gaan kwam er een rode vlag, omdat er een motor olie had gelekt en daardoor er een crash was ontstaan. Op het moment van rode vlag reed Melvin op plaats vier kort achter de derde rijder, waardoor hij ook in deze positie in de eindklassering werd opgenomen. Het betekende voor de jonge coureur zijn beste resultaat in de IDM Supersport categorie.

Melvin kende ook een geweldig begin van de tweede race. Na een zesde plek in de eerste bocht wist hij al snel naar een vierde plaats te komen. De SWPN-coureur reed in de tweede ronde ook al zijn beste ronde van het weekend. In de derde ronde ging Melvin nog sneller en wist hij in rap tempo het gat naar de drie voorste rijders te dichten toen hij ineens de voorkant van zijn motor verloor en crashte. Erg balen van de nulscore, maar Melvin heeft zich met zijn snelheid uitstekend laten zien in Oschersleben.

De derde ronde van het IDM Supersport kampioenschap staat gepland van 24 t/m 26 juni op het circuit van Most in Tsjechië.

Melvin van der Voort: “Ik had vrijdag mijn laatste schoolexamen, waardoor we zaterdag met een achterstand begonnen. We hebben zaterdag goed gewerkt en snel een goed ritme gevonden. Ik was tevreden met mijn zevende startplek. In de eerste race had ik een topstart. Het was heel leerzaam om constant in de kopgroep te rijden. Natuurlijk zat ik redelijk aan mijn max, maar ik kon wel vrij comfortabel volgen. De vierde plaats was een super resultaat. In de tweede race was de motor fantastisch. Ik kon zo makkelijk dit goede tempo rijden, dat voelde heerlijk. Natuurlijk baal ik van de crash, maar er overheerst ook wel een goed gevoel dat we hebben laten zien met de snelste rijders in de IDM Supersport mee te kunnen.”