Melvin van der Voort reed een sterke eerste IDM Supersport 600 race tijdens zijn thuisweekend op het TT Circuit Assen, waarbij hij met strakke rondetijden naar een dertiende plaats reed. In de tweede race was de SWPN-coureur opnieuw op weg naar voren toen hij in de vierde ronde ten val.

In het weekend van 13 t/m 15 augustus kwam het IDM kampioenschap naar het TT Circuit Assen. Het betekende de thuisrace voor Melvin van der Voort. Gedurende de trainingen wist de 16-jarige coureur samen met zijn SWPN team goede progressie. Dit leverde een scherpe 1’42.8 rondetijd op in de eerste kwalificatie. De onderlinge verschillen waren erg klein, want de rijder uit Ede was slechts 1.4 seconde langzamer dan de snelste tijd. In de tweede kwalificatie lag voornaamste focus om aan de racesnelheid te werken en hier slaagde Melvin goed in. In het sterke veld wist Melvin zich op plaats vijftien op de vijfde startrij te kwalificeren.

De eerste IDM Supersport 600 race werd zaterdagmiddag verreden. Na afloop kon Melvin terugkijken op een sterke race, want hij wist met constante rondetijden in de 1’42 aansluiting te vinden en te behouden in de tweede groep. Deze groep was uiteindelijk in gevecht voor de achtste plaats in de wedstrijd. In de slotfase van de race kreeg Melvin wat last van opgepompte armen, waardoor hij iets moest lossen. De SWPN-coureur finishte als dertiende. Doordat er twee gastrijders voor Melvin finishten, scoorde hij punten voor een elfde plaats. In de tweede race kwam Melvin na de openingsronde als zestiende door. Daarna begon de Yamaha-coureur aan zijn opmars naar voren. In de vierde ronde reed Melvin op plaats dertien toen hij in de Stekkenwal ten val kwam. De coureur zelf bleef ongedeerd. Hierdoor kwam er vroegtijdig een eind aan de thuisronde van Melvin in Assen.

Er staan in het seizoen 2021 nog twee IDM evenementen op de kalender, te beginnen in het weekend van 27 t/m 29 augustus op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Melvin van der Voort: “Ik denk dat we tevreden mogen zijn over ons tempo dit weekend. Het was natuurlijk balen van de crash in de tweede race, maar in de eerste race had ik een goede snelheid en kon ik aanhaken bij een groep snelle rijders met veel ervaring. Overall weer erg veel geleerd dit weekend. Ik wil het team daarvoor bedanken en natuurlijk al mijn sponsoren voor hun vertrouwen!”