Melvin van der Voort had wisselend succes tijdens de IDM ronde op de Lausitzring. Na een moeilijk begin van het weekend wist de SWPN-coureur zich in de kwalificatie en eerste race knap te herstellen. Helaas kwam Melvin in de eerste race ten val. In de tweede race stuurde hij zijn Yamaha R3 naar een zevende plaats.

Afgelopen weekend werd de derde ronde van het IDM kampioenschap verreden op de Lausitzring. Tijdens de vrije trainingen ondervond Melvin van der Voort duidelijk nog hinder van zijn heftige crash een aantal dagen eerder op de Sachsenring. Wel was de coureur uit Ede gelijk al sneller dan vorig jaar op het Duitse circuit. In de kwalificatie wist Melvin een flinke stap voorwaarts te maken. De SWPN-rijder plaatste zich als zevende voor de twee IDM Supersport 300 wedstrijden. De onderlinge verschillen waren erg klein, want de top-acht stond binnen acht tienden van een seconde van elkaar.

Melvin begon als de nummer twee in het kampioenschap aan de eerste wedstrijd. Helaas had de Yamaha-coureur enorm veel pech. Na een goede start reed hij vooraan in het veld mee. In de derde ronde zat Melvin op het verkeerde moment op de verkeerde plek in de drukke kopgroep, toen hij bij het aanremmen voor langzame bocht in aanraking kwam met een andere motor en crashte. Een erg zuur einde van de race. De nummer één in het kampioenschap kwam ook niet aan de finish, waardoor de schade in de titelstrijd beperkt bleef. Wel zakte Melvin naar de vierde positie in het klassement.

In de tweede race begon Melvin opnieuw goed, maar miste de jonge coureur net dat beetje extra om zich in de kopgroep te handhaven. In de loop van de race moest hij de voorste rijders laten gaan. Wanneer je eenmaal gelost bent in deze klasse, is het heel erg moeilijk om zonder slipstream weer aansluiting te vinden. De Yamaha-coureur wist een zevende plaats te scoren. Hierdoor staat Melvin nu op een derde plaats in het kampioenschap met achttien punten achterstand op de nummer één. Over twee weken (25 t/m 27 september) wordt de strijd om de titel beslist op de Hockenheimring.

Melvin van der Voort: “Na de crash op de Sachsenring had ik in de trainingen toch wat tijd nodig om weer in het ritme te komen. In de kwalificatie wist ik mijn tempo te vinden. Het begin van de eerste race was goed en zat er vooraan bij. Helaas kwam ik in de derde ronde in aanraking met een andere rijder waarbij ik ten val kwam. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk om de motor weer klaar te krijgen voor de tweede race. In deze wedstrijd miste ik net dat beetje extra om in de voorste groep te blijven. We hebben wel belangrijke punten gescoord en over twee weken wordt de strijd om de titel beslist op de Hockenheimring!”