Melvin van der Voort heeft uitstekende voorjaarstraining met SWPN achter de rug. De 16-jarige coureur, die in 2022 begint aan zijn tweede seizoen in de IDM Supersport 600 klasse, testte met de Yamaha R6 op de circuits van Catalunya en Valencia. Melvin liet een strak tempo zien zowel over één ronde als over een raceafstand.

Op het TT Circuit Assen kon Melvin van der Voort eind maart weer zijn eerste trainingsmeters maken met de Yamaha R6 ter voorbereiding op zijn tweede seizoen in de IDM Supersport 600 klasse. Het goede gevoel met de motor was er al weer snel. Vervolgens reisde de 16-jarige coureur met het Nederlandse SWPN team af naar Spanje voor de jaarlijkse voorjaarstraining. Eerst werd er onder goede weersomstandigheden twee dagen gereden op het circuit van Catalunya nabij Barcelona. De 16-jarige uit Ede was erg snel weer op tempo en wist zowel over één ronde als over een raceafstand een zeer positieve indruk achter te laten.

Vervolgens reisde het Nederlandse Yamaha team door naar Valencia. Door de slechte weersomstandigheden van de eerste dagen besloot SWPN een dag langer te blijven, zodat Melvin en zijn nieuwe teamgenoot Rob Hartog nog een aantal sessies op een droog Circuit Ricardo Tormo konden rijden. Tijdens deze laatste dag konden er nog een aantal zaken getest worden en kon het volledige team de voorjaarstraining met een zeer tevreden gevoel afsluiten. De IDM seizoensstart staat gepland van 6 t/m 8 mei op de Lausitzring. Voorafgaand aan dit evenement zal Melvin met nog gaan testen op het circuit van Oschersleben.

Melvin van der Voort: “Ik kan alleen maar tevreden zijn over de tests. Tijdens de eerste dag in Catalunya was ik gelijk al sneller dan vorig jaar. Daarop zijn we verder gaan bouwen en hebben we ook tijdens de tweede dag hele goede stappen gemaakt, waarbij ik zeer constante tijden konden rijden. Op Valencia hadden we veel regen gehad, maar tijdens de laatste dag hebben we nog wat droge sessies kunnen rijden. Ik heb een enorm goed gevoel overgehouden aan de voorjaarstest en ik kan dan ook niet wachten tot de races beginnen!”

Teammanager Frank Brouwer: “Ik denk dat we kunnen terugkijken een zeer geslaagde voorjaarstest. Zowel Rob als Melvin hebben een goede indruk achtergelaten en het team leverde uitstekend werk. In Barcelona hebben we twee droge dagen gehad en na wat minder weer in Valencia hebben we ook daar op de laatste dag ook nog een aantal nuttige sessies kunnen draaien. Ik denk dat we een goede basis hebben gevonden voor beide rijders, waardoor we met een goed gevoel aan het IDM seizoen kunnen beginnen.”