SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind gaat in het seizoen 2021 van start met Melvin van der Voort in de IDM Supersport 600 klasse. De 15-jarige coureur maakt daarmee de overstap van de Yamaha R3 naar de Yamaha R6 en zal voor het derde jaar op rij in de kleuren van het SWPN team rijden, dat wordt ondersteund door Yamaha Motor Europe, branch Benelux.

Melvin van der Voort maakt in 2019 zijn debuut voor SWPN in het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, afgekort IDM. De afgelopen twee jaar maakte de jonge coureur uit Ede veel progressie en wist zich op te werken naar de top van het IDM Supersport 300 kampioenschap. Dit resulteerde in Van der Voort’s eerste IDM zege tijdens de thuisrace op het TT Circuit Assen. Tot op de laatste wedstrijddag van 2020 streed de Yamaha-coureur voor de titel.

In het seizoen 2021 begint Van der Voort aan een nieuw avontuur bij SWPN, wanneer hij gaat rijden op een Yamaha R6. De 15-jarige coureur wordt daarmee de jongste deelnemer in het IDM Supersport 600 kampioenschap. De focus voor dit seizoen ligt op groeien en ieder raceweekend voortuitgang laten zien in deze nieuwe klasse. Het IDM seizoen gaat van 30 april t/m 2 mei van start op de Lausitzring. Ter voorbereiding op de eerste race heeft SWPN diverse tests gepland. Daarnaast is het plan om met Van der Voort extra trainingsmeters te maken, door deel te nemen aan enkele wedstrijden van het Nederlandse IDC kampioenschap.

SWPN zal in het seizoen 2021 met twee rijders aan de start verschijnen in het Duitse IDM kampioenschap. Op korte termijn zal het team de tweede rijder presenteren.

Melvin van der Voort: “Ik ben super blij dat ik voor derde jaar op rij mag op uitkomen op een Yamaha van het SWPN team. Deze keer niet op de Yamaha R3, maar als jongste deelnemer in de IDM Supersport 600 klasse op een Yamaha R6. Dat maakt deze overstap wel extra speciaal. Mijn doel is om het gat naar de kop gedurende het seizoen constant verder te verkleinen.” Teammanager Frank Brouwer: “Ik ben erg tevreden om te kunnen melden dat Melvin ook komend seizoen voor ons team zal uitkomen. We zien Melvin als een talent met een zeer goede motivatie, die de afgelopen jaren enorme stappen heeft gemaakt in de Supersport 300 klasse. De overstap naar de Supersport 600 klasse zien wij als een mooie stap vooruit. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij ook in deze klasse snel kan groeien en zich een weg naar voren kan banen.”

Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux Mario Janssen: “Wij zijn er erg trots op dat wij SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kunnen ondersteunen met motoren die meedoen voor het podium. Melvin van der Voort is een groot talent en heeft zich bewezen op een Yamaha R3 in het IDM Supersport 300 kampioenschap. Een logische vervolgstap is dan ook de Yamaha R6 en met zijn talent hebben we er alle vertrouwen in. We kunnen dan ook veel mooie races verwachten in het IDM Supersport 600 kampioenschap!“