SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind zal ook komend seizoen met Melvin van der Voort uitkomen in de IDM Supersport 600 klasse. Na een geslaagd debuutseizoen op de Yamaha R6 heeft de 16-jarige coureur zich als doel gesteld om zijn stijgende lijn verder door te trekken in 2022. Van der Voort gaat beginnen aan zijn vierde seizoen voor het Nederlandse team.

Melvin van der Voort maakte in 2019 zijn debuut bij SWPN in de IDM Supersport 300 klasse. Na twee jaren met veel progressie inclusief een overwinning en podiumplaatsen stapte de jonge coureur uit Ede in 2021 over naar de IDM Supersport 600 categorie. Op de Yamaha R6 van het door Yamaha Motor Europe, branch Benelux ondersteunde team leerde Van der Voort veel en zette als jongste rijder van het veld meerdere goede resultaten neer. Met vijf top-tien klasseringen waaronder een zesde plaats kon de SWPN-coureur het seizoen met een tevreden gevoel afsluiten. In het seizoen 2022 gaat de 16-jarige rijder beginnen aan zijn vierde seizoen bij SWPN en gaat hij proberen zich verder naar voren te werken in het sterk bezette IDM Supersport 600 kampioenschap.

In het voorjaar zal Van der Voort samen met zijn nieuwe teamgenoot Rob Hartog gaan testen in Spanje, voordat het IDM seizoen van 6 t/m 8 mei zal beginnen op de Lausitzring in Duitsland.

Melvin van der Voort: “Ik ben blij om te kunnen melden dat ik voor het vierde jaar op rij voor SWPN mag uitkomen. Vorig jaar heb ik mijn debuut in de IDM Supersport 600 klasse gemaakt. Een jaar waarin we veel progressie hebben geboekt. Het doel is dan ook om deze lijn door te trekken in 2022! Ik wil het SWPN team, Yamaha Motor Europe, branch Benelux en mijn sponsoren bedanken voor deze kans!”

Teammanager Frank Brouwer: “Ik ben blij om te kunnen melden dat Melvin ook komend seizoen voor SWPN zal racen. Sinds dat we in 2019 met elkaar zijn begonnen, hebben we er samen veel energie ingestoken en dat heeft zich uitbetaald in mooie stijgende lijn. Melvin is een talentvolle rijder waarin wij geloven en dat heeft hij vorig jaar ook laten zien met een veelbelovend debuut in de IDM Superport 600 klasse. Met Melvin en met onze IDM Superbike rijder Rob Hartog hebben een uitstekende line-up voor het seizoen 2022. We kijken er erg naar uit om te gaan testen in Spanje!”

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux: “Melvin is een mooi voorbeeld van de goede samenwerking tussen SWPN en Yamaha Motor Europe, branch Benelux. Via de Yamaha R125 Cup is Melvin doorgestroomd naar het IDM, waar hij in de IDM Supersport 300 al wist te winnen. Vorig jaar heeft Melvin een goed eerste leerjaar gehad op de Yamaha R6 en met de ondersteuning van SWPN heb ik er alle vertrouwen in dat hij met zijn talent tot mooie resultaten in staat is tijdens het seizoen 2022. We wensen Melvin en SWPN heel veel succes!”