Melvin van der Voort is als derde en negende geëindigd in de IDM Supersport 300 wedstrijden op de Sachsenring. Ook maakt de 15-jarige coureur een stevige crash mee, waar hij in de tweede race flink last van had. De SWPN coureur staat nu op een tweede positie in het kampioenschap.

Na zijn mooie overwinning en derde plaats in Assen begon Melvin van der Voort als nummer één in het IDM Supersport 300 kampioenschap aan de tweede ronde van het seizoen op de Sachsenring. Dit evenement werd niet in een weekend, maar op maandag en dinsdag verreden. Tijdens de trainingen was de 15-jarige coureur gelijk weer snel. Melvin was tweede in de vrije trainingen. In de eerste kwalificatie eindigde hij na een schuiver op een vierde plaats. Dinsdagochtend was de tweede kwalificatie. De baancondities waren minder goed dan maandagmiddag, maar de coureur uit Ede wist zijn tijd wel aan te scherpen. Met een derde tijd kwalificeerde Melvin zich op de eerste startrij.

Melvin had een uitstekende start in de eerste wedstrijd en ging als leider de eerste bocht in. Vervolgens ontstond er een grote kopgroep van acht rijders, die later in de race uitdunde tot zes rijders. Melvin streed veelal vooraan in de kopgroep mee. In de voorlaatste ronde reed de SWPN-coureur op een derde plaats toen hij over de curbstones crashte. De rijder achter Melvin had geen kans om hem te ontwijken en reed over zijn rug. Gelukkig liep het voor beide rijders redelijk goed af. Vanwege de crash kwam er een rode vlag. De einduitslag werd opgemaakt aan de hand van een ronde eerder en op dat moment reed Melvin op een derde plaats.

Nadat het team hard gewerkt had om de motor weer klaar te krijgen, pakte Melvin opnieuw kopstart. Helaas kon hij zijn tempo niet hele race volhouden. De coureur uit Ede kreeg in de loop van de race flink last van zijn lichaam door de crash en zakte daardoor terug naar een negende plaats bij de finish. Deze week zal Melvin er alles aan doen om te herstellen, want komend weekend komt hij opnieuw in actie. Van vrijdag t/m zondag staat de derde ronde van het IDM seizoen op het programma. Er wordt dan gereden op de Lausitzring, een circuit dat 150km verder ligt dan de Sachsenring.

Melvin van der Voort: “De trainingen gingen top en ik mocht vanaf de eerste startrij vertrekken. Beide keren pakte ik ook kopstart. De eerste race vocht ik in de kopgroep voor de winst, tot het moment van de crash. In het tweede deel van race twee kreeg ik veel last en verloor daardoor mijn concentratie een beetje. Er zat niet meer in dan een negende plaats. Nu herstellen en door naar de Lausitzring!”