Perfect weekend voor Melvin van der Voort met twee zeges op de Sachsenring

Melvin van der Voort is fantastisch aan het IDM Supersport seizoen 2023 begonnen. Op de Sachsenring pakte de SWPN-coureur pole position en wist op overtuigende wijze beide races op zijn naam te schrijven.

Afgelopen weekend werd de openingsronde van het IDM Supersport kampioenschap verreden op de Sachsenring. Voor Melvin van der Voort is het zijn derde seizoen in deze sterke klasse waarin hij vorig jaar als vice-kampioen is geëindigd. Tijdens de trainingen werkte de 17-jarige coureur goed samen met Team SWPN om de afstelling van de Yamaha R6 op dit Duitse circuit te verbeteren. Voor Melvin was het de eerste keer dat hij met deze motor op de Sachsenring reed. Na een derde tijd in de vrije trainingen wist de coureur uit Ede zaterdag de snelste tijd op de klokken te brengen, waardoor hij vanaf pole position aan de races mocht beginnen.

In de eerste race wist Melvin zijn pole position om te zetten naar een eerste plek in de eerste bocht. In de tweede ronde viel de SWPN-rijder even terug naar een tweede plek. In de vierde ronde nam Melvin de leiding weer over en zette aan. De Yamaha-rijder wist zich vervolgens los te rijden uit de kopgroep van vijf rijders en kwam na vijftien ronden als eerste over de finish. Een prachtige zege in de openingsrace van het seizoen 2023. In de tweede race waren de omstandigheden lastiger, omdat het tijdens de race af en toe aan het regenen was. De baanconditie was in ieder bocht anders. Van der Voort ging uitstekend met de situatie om. De Yamaha-rijder pakte kopstart en stond deze niet meer af. De jonge coureur wist zich zes seconden los te rijden van de nummer twee en veertien seconden van de nummer drie. Met dit geweldige optreden pakte Melvin zijn tweede zege van het weekend op de Sachsenring.

De tweede IDM Supersport ronde wordt van 2 t/m 4 juni verreden op de Motorsport Arena Oschersleben in Duitsland.

Melvin van der Voort: “Ik had mij geen betere start van het seizoen kunnen wensen! Tijdens de trainingen hebben we telkens stappen voorwaarts gemaakt wat resulteerde in een pole position. Het was een goede eerste race. Toen ik voorop kwam te rijden heb ik gepusht zo hard als ik kon en dat was genoeg voor de winst. De tweede race was zeer lastig. In iedere bocht was de conditie anders omdat het op sommige plekken regende. Het lukt mij om de situatie goed te managen en opnieuw te winnen. Ik ben mijn team en sponsoren erg dankbaar!”