Melvin van der Voort zeer snel, maar geen volle punten in thuisrace

Melvin van der Voort was zeer snel tijdens de IDM Supersport ronde op het TT Circuit Assen. In de eerste race kwam de SWPN-rijder als eerste over de finish, maar kreeg later een penalty waardoor hij als vijfde werd geklasseerd. In de tweede race streed Melvin opnieuw voor de winst, maar werd de wedstrijd vroegtijdig beëindigd vanwege een crash toen de Yamaha-rijder op een tweede plaats reed.

De voorlaatste IDM-ronde van het seizoen 2023 was tevens de thuisrace voor Melvin van der Voort op het TT Circuit Assen. Voorafgaand aan het evenement was het zeer spannend in het IDM Supersport kampioenschap. Melvin stond tweede in de tussenstand met een achterstand van twee punten op de leider en vier punten meer dan de nummer drie. Tijdens de trainingen was Melvin goed onderweg. Vrijdag was hij snelste tijdens de vrije trainingen. In de kwalificatie kwam de Yamaha-rijder met een 1’41.392 tot een derde tijd, waarmee hij zich op 0.114 seconde van de pole position op de eerste startrij kwalificeerde. Melvin zelf had op meer gehoopt, omdat hij in zijn snelste ronde nog een aantal tienden verloor omdat er een rijder langzaam op de ideale lijn reed. In de tweede kwalificatie had Melvin geen kans om zich te verbeteren, omdat de baan toen nog gedeeltelijk nat was.

Na de start van de eerste race reed Melvin even derde, maar hij wist vervolgens snel naar voren te komen. Bij het ingaan van de tweede ronde nam de Yamaha-rijder de leiding over en wist een kleine voorsprong te pakken. In de zevende ronde verloor Melvin twee seconden bij een schakelfoutje in de Strubben, waardoor hij op een tweede plek kwam te rijden. Er volgde een spannende strijd tussen de twee leiders in de laatste ronden met meerdere positiewisselingen. Melvin reed aan de leiding in de slotronde, maar werd voor de laatste chicane nog weer gepasseerd. Melvin kwam beter de bocht uit en wist nog als eerste over de finish te komen. Onderweg naar de finish was er nog contact tussen de twee rijders waarbij Melvin’s concurrent ten val kwam. In de ogen van de jonge coureur en zijn team een raceincident, maar na lang overleg besloot de racedirectie om Melvin een penalty te geven waardoor hij als vijfde geklasseerd werd.

In de tweede race wilde Melvin revanche nemen. Melvin begon goed en voerde in de eerste ronden regelmatig het veld aan. De 18-jarige coureur reed vervolgens lang kort achter de leider met het plan om in de slotfase toe te slaan. Helaas kwam het er niet van omdat in vier ronden voor het einde de race vanwege een rode vlag werd beëindigd. Melvin werd tweede en gaat met een achterstand van negen punten beginnen aan de seizoensfinale in Hockenheim. Niet de resultaten waar Melvin op gehoopt had in zijn thuisrace, maar hij heeft zich qua tempo uitstekend laten zien. De IDM-seizoensfinale staat gepland van 22 t/m 24 september op de Hockenheimring in Duitsland.

Melvin van der Voort: “Ons tempo in de trainingen was heel goed, al kwam mijn ideale rondetijd er in de kwalificatie niet uit. In de eerste race wist ik wat los te rijden totdat ik een foutje maakte. Het kwam aan op de laatste ronde. Ik vond de penalty niet terecht, omdat ik geen andere kant op kon. Het was een race incident. Ik moest mij resetten voor de tweede race. Ik voelde mij comfortabel op de tweede plaats en wilde in de laatste ronde toeslaan. Door de rode vlag ging dat niet door. Helaas geen volle punten in mijn thuisrace, maar nu moeten we ons focussen op de seizoensfinale in Hockenheim.”