Melvin van der Voort mag weer doen, wat hij het liefst doet; trainen op de motor. De jonge coureur maakt in de afgelopen maand trainingsmeters op de TT Junior Track in Assen, het Politie Circuit in Lelystad en afgelopen woensdag op het TT Circuit Assen.

Wanneer de races gaan plaatsvinden is nog onduidelijk, maar Melvin van der Voort heeft in de afgelopen maand in ieder geval weer veel trainingsmeters kunnen maken op de motor. Dit deed hij onder andere met zijn Supermoto op de TT Junior Track in Assen en met zijn Yamaha R3 op Politie Circuit in Lelystad. Woensdag 27 mei begon het echte werk, want toen mocht de 14-jarige coureur uit Ede trainen op het grote TT Circuit van Assen tijdens een testdag georganiseerd door de KNMV. In goede samenwerking met het SWPN team wist Melvin al snel het goede gevoel weer terug te vinden op zijn Yamaha R3 en wist hij de dag met een heel goed gevoel af te sluiten.

De reactie van Melvin na afloop van de KNMV testdag: “Het was een super goede dag met veel rijtijd. Het gevoel was snel weer terug op de Yamaha R3. We hebben de testdag goed opgebouwd en in de laatste sessie snelle constante rondetijden neer kunnen zetten. Ik ben dan ook super tevreden over deze dag! Ik wil het SWPN bedanken en daarnaast Barry Veneman en de KNMV voor het mogelijk maken van deze testdag!”

Stilzitten doet Melvin niet, want komende zondag (31 mei) is hij al weer te vinden op de TT Junior Track in Assen. Dan gaat hij trainen met zijn racevrienden met de Supermoto.