Melvin van der Voort kwam goed voor de dag tijdens de openingsronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Lausitzring. De SWPN-coureur wist zich als zesde te kwalificeren en streed in de eerste race voor een podiumplaats totdat hij ten val kwam. Melvin pakte zijn motor weer op en finishte nog als twaalfde. In de tweede race kwam de 16-jarige coureur als achtste over de finish.

Na een goede voorbereiding begon het seizoen voor Melvin van der Voort afgelopen weekend echt met de eerste ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap die werd verreden op de Lausitzring. De weersomstandigheden waren goed. Gedurende de drie vrije trainingen op vrijdag stond Melvin er telkens goed bij en sloot de dag met een zesde tijd af. Samen met het SWPN team werd er goed gewerkt aan de afstelling en het gevoel met de motor. Dit leverde continu een verbetering van de rondetijd op. Ook in de kwalificaties was Melvin goed onderweg. Na een geslaagde aanpassing aan zijn Yamaha R6 voorafgaand aan de tweede kwalificatie wist de 16-jarige coureur nog eens vier tienden van zijn tijd af te halen. Dit leverde Melvin een uitstekende zesde rondetijd op, wat zijn beste startplek in deze klasse betekende.

Melvin mocht zondag vanaf de tweede startrij aan de races beginnen. Bij de start behield hij zijn zesde startplek. In deze tweede ronde kwam de coureur uit Ede naar een vijfde plaats. Melvin kwam in een groepje van vier terecht die aan het strijden waren voor derde plaats. De Yamaha-coureur had volop kans op een podiumplaats totdat hij in de negende van veertien ronden onderuit ging. Melvin pakte zijn motor nog wel weer op en wist nog als twaalfde over de finish te komen. In de tweede race viel Melvin na de start terug naar een zevende plaats. De SWPN-coureur kon moeilijk langs de zesde rijder komen en ondertussen reed de top-vijf weg. Na vijf ronden wist Melvin de zesde plaats over te nemen en ook weg te rijden bij zijn achtervolgers. In de slotfase kreeg de jonge coureur last van zijn spieren, waardoor hij zijn ritme niet kon vasthouden en twee plekken verloor. Melvin kwam als achtste over de finish, waarmee hij acht punten voor het kampioenschap scoorde.

De volgende ronde van het IDM kampioenschap staat gepland over twee weken (20 t/m 22 mei) op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Melvin van der Voort: “We hebben tijdens de trainingen een goed ritme laten zien. Ik was snel en kon ook constante tijden rijden. Dat kwam er in de eerste race ook goed uit. Ik was in gevecht voor de derde plaats, maar ik had iets teveel de rem erop in de bocht, waardoor ik de voorkant verloor. In de beginfase van de tweede race werd ik opgehouden, maar daarna kon ik mijn eigen tempo rijden. In de slotfase kreeg ik veel last mijn spieren, waardoor ik helaas nog twee plekken verloor. Dat is iets waar we aan gaan werken voor Oschersleben, zodat we daar kunnen strijden voor topresultaten!”

Foto credit: Damon Teerink