Melvin van der Voort kon zich mengen in de strijd voor de derde plaats van de vaste IDM Supersport rijders op Autodrom Most. De 16-jarige coureur kwalificeerde zich als zesde achter onder andere drie WK-rijders. In de races scoorde de SWPN-coureur – na wat tegenslagen - punten voor een zesde en twaalfde plaats. De derde ronde van het IDM Supersport kampioenschap werd afgelopen weekend (24 t/m 26 juni) verreden op het Autodrom Most. Aangezien er over een aantal weken een WK-evenement op het Tsjechische circuit gepland staat, stonden er ook vier gastrijders uit het wereldkampioenschap tijdens deze IDM ronde aan de start. Een week voor het raceweekend had Melvin van der Voort nog een goede test gehad in Most, waardoor hij gelijk met een goed tempo aan de trainingen kon beginnen. Na de vrije trainingen stond de SWPN-coureur op een zesde plaats en ook in de kwalificaties noteerde hij een zesde tijd. De 16-jarige coureur was hiermee de derde vaste IDM rijders, aangezien er ook drie WK-rijders voor hem op de grid stonden.

De weersomstandigheden bij de start van de eerste race waren goed. Melvin verloor bij de start één positie, maar kon zich in de openingsfase goed handhaven op de zevende plaats, waarmee hij keurig derde reed van de vaste IDM rijders. In de vierde ronde ging het echter fout voor de jonge coureur toen hij onderuit schoof. Melvin pakte zijn motor snel weer op en kwam als vijfentwintigste weer de baan op. De Yamaha-coureur wist zich in de veertien ronden durende de race nog weer terug te knokken naar een vijftiende plaats, waarmee hij als twaalfde eindigde van de vaste IDM rijders nog vier punten scoorde.

In de tweede race zat Melvin er opnieuw goed bij. Na de start streed de coureur uit Ede voor de zevende plaats en de derde positie van de vaste IDM rijders. Melvin werd in het gevecht wat wijd gedrukt, waardoor hij kostbare tijd verloor. Vervolgens had de Yamaha-coureur moeite om zijn ritme weer te vinden. Na een mooi gevecht kwam Melvin als tiende over de finish, waarmee hij zesde werd van de vaste IDM rijders en tien punten scoorde.

De volgende IDM ronde staat over een maand gepland wanneer er van 22 t/m 24 juli wordt gereden op de Schleizer Dreieck in Duitsland.

Melvin van der Voort: “We hadden vorige week al een goede test in Most gehad en dit zorgde voor een goede basis. Het gevoel met de motor was erg goed tijdens de trainingen en met de zesde startplek stonden we er goed bij, zeker omdat er ook vier WK-rijders dit weekend aan de start stonden. In de eerste race zat ik er tot de crash erg goed bij en in de tweede race wel een mooie zesde plek gescoord, maar er zit nog meer in. Daarom niet compleet tevreden, maar we moeten hard blijven werken en dan heb ik er vertrouwen in dat er nog betere resultaten gaan komen.”