Melvin van der Voort is na een sterke tweede IDM Supersport 600 race op een twaalfde plaats geenigd, nadat hij met een groep snelle rijders in gevecht was voor de negende plaats. Dit was voor de SWPN-coureur een goede revanche op de eerste race, waarin hij vroegtijdig ten val kwam. Ook tijdens de trainingen wist de jonge coureur veel progressie te maken op een voor hem onbekend circuit.

De vijfde en tevens voorlaatste ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap werd afgelopen weekend (27 t/m 29 augustus) georganiseerd op de Red Bull Ring. Het Oostenrijkse circuit was compleet nieuw voor de jonge coureur van het SWPN team. De belangrijkste taak voor Melvin was dan ook om het circuit snel onder de knie te krijgen en constant progressie te boeken. Hier slaagde de racer uit Ede uitstekend, want hij ging in iedere training flink sneller. Dit zorgde ervoor dat Melvin een veertiende tijd op de klokken bracht in de eerste kwalificatie. Kort voor de tweede kwalificatie begon het te regenen, waardoor de rondetijden logischerwijs niet konden worden aangescherpt. Melvin bouwde wel een goed gevoel op in deze natte omstandigheden.

De 16-jarige coureur mocht vanaf plaats veertien op de vijfde startrij aan de races beginnen. Voorafgaand aan de eerste race had het geregend. Bij de start was het droog en de baan zou gedurende de wedstrijd steeds verder opdrogen. Omstandigheden die Melvin normaal gesproken erg goed liggen, zoals hij eerder dit seizoen al liet zien. Echter kwam niet het zover dat de Yamaha-coureur dit deze keer opnieuw kon laten zien, want bij het uitkomen van de eerste bocht was Melvin ineens zijn motor kwijt en kwam ten val. Gelukkig bleef de 16-jarige coureur zelf ongedeerd, maar hij baalde natuurlijk verschrikkelijk van het incident.

Zondag had Melvin de kans om revanche te nemen in de tweede wedstrijd en hier slaagde hij uitstekend in. Deze keer was de baan droog. De 16-jarige coureur wist aan te haken bij een grote groep rijders die in gevecht waren voor de negende plaats. In de openingsfase van de race reed Melvin vijftiende, maar met een strak tempo kwam hij gedurende de race steeds verder naar voren. Ook wist de SWPN-coureur zijn rondetijd uit de kwalificatie te verbeteren. Na een goede race en een spannende laatste ronde, waarbij er nog wat contact was met een andere rijder, finishte Melvin op een nette twaalfde plaats.

Melvin van der Voort: “We hebben een goed weekend gedraaid op de Red Bull Ring, behalve natuurlijk de vroeg crash in de eerste race, waar ik erg van baalde. Maar tijdens de trainingen wisten we ons goed te verbeteren en de veertiende startplek was niet slecht. Ik ben erg blij met mijn prestatie in de tweede race. Ik kon een goed tempo rijden en strijden in een groep met snelle rijders voor uiteindelijk de negende plaats. De twaalfde plaats is een goed resultaat en daar wil mijn team voor bedanken! Ik hoop in Hockenheim tijdens de laatste ronde van het seizoen nog een goed weekend neer te zetten.”

Na tien IDM Supersport 600 races staat Melvin dertiende in de tussenstand. Er staat nu nog één IDM ronde met dubbele IDM Supersport 600 wedstrijden op het programma. Deze seizoensfinale wordt van 24 t/m 26 september verreden op de Hockenheimring in Duitsland.