Melvin van der Voort had meer gehoopt van de IDM seizoensfinale op de Hockenheimring. De 15-jarige coureur uit Ede kwam in de laatste ronde van de eerste race ten val, terwijl hij op weg was naar een goede klassering. In de tweede race streed Melvin opnieuw in de kopgroep en kwam hij als negende over de finish.

De vierde en laatste ronde van het IDM Supersport 300 seizoen werd afgelopen weekend verreden op de Hockenheimring. Melvin van der Voort begon als gedeelde nummer drie aan de seizoensfinale met achttien punten achterstand op de leider in het kampioenschap. Tijdens de vrije trainingen was de 15-jarige coureur gelijk snel met een tweede en vierde tijd in de sessies. Vrijdag aan het einde van de dag stond de eerste kwalificatie op het programma. Er dreigde regen en er zouden ook druppels komen in de slotfase. Het was dus belangrijk om snel een goede tijd te zetten. Melvin stond op een zevende plaats toen het begon te druppelen. Tijdens de tweede kwalificatie van zaterdag was de baan nat, waardoor de rondetijden niet meer verbeterd konden worden. Melvin mocht vanaf de derde startrij aan de races op de Hockenheimring beginnen.

De eerste race was spannend van start tot finish. Na een goede start meldde Melvin zich na vijf ronden vooraan in de grote kopgroep van twaalf rijders. Het was enorm “close racing, want de rijders reden regelmatig met zijn drieën naast elkaar de bocht. Ook waren er constant positiewisselingen, maar Melvin wist zich te handhaven in de voorste helft van de groep. De coureur uit Ede was onderweg naar een goede klassering, totdat hij zich in de laatste ronde onderuit remde in de Sachskurve. Uiteraard baalde Melvin enorm, want hierdoor was zijn laatste kans op de titel verkeken. Daarnaast liet de Yamaha-coureur veel belangrijke punten liggen.

Later in de middag had Melvin de kans om revanche te nemen. Opnieuw maakte de Yamaha-coureur deel uit van de grote kopgroep. Melvin reed veelal halverwege in de kopgroep, die uit zo’n vijftien rijders bestond. De 15-jarige coureur had alleen niet de snelheid om zich naar voren te werken in de groep en sloot het seizoen met een negende plaats in de tweede race af. Melvin is als zesde geëindigd in het IDM Supersport 300 kampioenschap 2020.

Melvin van der Voort: “Vanaf de eerste training was ons tempo goed en we stonden er in alle weersomstandigheden ook goed bij. De eerste race ging eigenlijk ook goed. Ik was sterk in de kopgroep tot aan de crash. Het is met geen woorden te beschrijven hoe ik erg hiervan baal. In de tweede race kon ik wel met de kopgroep mee, maar had ik niet de snelheid om naar voren te komen. Ik had op meer gehoopt in deze laatste ronde van het seizoen, maar we hebben ook mooie dingen laten zien dit jaar. Dat gevoel en de leerpunten moeten we meenemen naar het volgende seizoen!”