Melvin van der Voort heeft zich uitstekend laten zien tijdens de IDM seizoensfinale op de Hockenheimring. De SWPN-coureur finishte na twee sterke IDM Supersport 600 races als zevende en elfde. Met deze goede resultaten is Melvin als dertiende in het kampioenschap geëindigd.

In het weekend van 24 t/m 26 september werd de seizoensfinale verreden van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Hockenheimring. Melvin van der Voort kende een goede eerste trainingsdag, waarbij hij met een constant ritme een elfde tijd op de klokken wist te brengen. De eerst race werd op een zaterdagmiddag verreden en het zou de beste race uit Melvin’s seizoen worden.

Na een goede start wist de SWPN-coureur gelijk veel plaatsen te winnen. Vervolgens reed Melvin een hoger tempo dan in de kwalificaties en dit zorgde ervoor dat hij telkens maar rijders veel passeren. Halverwege de race was de 16-jarige coureur aangekomen op een zesde plaats. Deze positie wist Melvin tot in de voorlaatste ronde vast te houden, toen hij nog door één rijder werd gepasseerd. De rijder uit Ede kwam als zevende over de finish en scoorde punten voor een zesde plaats, omdat er een gastrijder voor hem was gefinisht. Dit betekende het beste resultaat van Melvin in het seizoen 2021.

Ook sloot Melvin zijn seizoen met een sterke race af. In de tweede race finishte de SWPN-coureur als elfde. In de openingsfase miste Melvin net de aansluiting met de kopgroep, maar door een goed en constant tempo te rijden wist hij nog aan te sluiten bij de strijd om op negende plaats. Melvin scoorde punten voor een tiende plaats, omdat er een gastrijder voor hem finishte. Overall mag de 16-jarige zeer tevreden zijn over zijn debuutseizoen in deze klasse; dat smaakt naar meer!

Melvin van der Voort: “Wat een mooi weekend was dit! Tijdens de trainingen was het gevoel met de motor al goed en dit kwam er tijdens de wedstrijden helemaal uit. Ik zat in de eerste race in zo’n lekker ritme, dat ik lange tijd niet eens op het rondebord aan het kijken was. Ik was heel erg blij met dit resultaat. Ook in de tweede race konden we een heel goed tempo rijden. We hebben dit jaar een heel mooi eerste seizoen in de IDM Supersport 600 klasse gehad. Ik heb zoveel geleerd en progressie gemaakt. Daar wil ik het SWPN team enorm voor bedanken, wat zonder al hun tips en ondersteuning was dit niet mogelijk geweest. Ook wil ik al mijn sponsoren bedanken voor hun steun!”