Melvin van der Voort kende een perfect weekend tijdens de Jack’s Racing Day op het TT Circuit Assen. De 17-jarige coureur van SWPN pakte pole position in de Supersport klasse van de BeNeLux Trophy en wist zondag beide races op zijn naam te schrijven. Voor Melvin was het een zeer geslaagde voorbereiding op de IDM-ronde die volgend weekend in Assen op de kalender staat.

De Jack’s Racing Day is een groot gecombineerd auto- en motorsportevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt op het TT Circuit Assen. Ook dit jaar kwam er weer veel publiek op het evenement af. Melvin van der Voort kwam met SWPN ook in actie. De 17-jarige coureur reed in de Supersport categorie van de BeNeLux Trophy. Voor Melvin was het evenement tevens een mooie training voor de IDM ronde, die volgend weekend op het TT Circuit Assen wordt verreden. Tijdens de kwalificaties ging het uitstekend voor Melvin. In beide sessies was Melvin de snelste Supersport coureur, waardoor hij vanaf pole position in deze klasse mocht vertrekken. In de tweede kwalificatie zette de SWPN-coureur een 1’41.7 op de klokken, een tijd waarmee hij zijn persoonlijk record op Assen met acht tienden van een seconde wist te verbeteren.

Zondagmorgen verloor de coureur uit Ede na de start van de eerste race een aantal posities, doordat diverse Superbike rijders hem voorbijkwamen. Het was vervolgens lastig om deze snellere motoren te passeren, maar toen Melvin hen weer had teruggepakt, wist hij met een strak tempo van de vierde naar de eerste plaats in de Supersport klasse te rijden. Na veertien ronden kwam Melvin keurig eerste over de finish. In de tweede race kon Melvin direct de leiding pakken in de Supersport klasse. De SWPN-coureur volgde de hele race een Superbike rijder, waarmee hij ruim wist weg te rijden van zijn concurrenten in de Supersport categorie. Na veertien ronden kwam Melvin opnieuw als eerste over de finish, waarmee hij zijn perfecte weekend compleet maakte.

Komend weekend (12 t/m 14 augustus) racet Melvin opnieuw in Assen, dan in de IDM Supersport klasse, waarin hij zondag twee races zal rijden.

Melvin van der Voort: “Het was tof om te racen tijdens de Jack’s Racing Day! Twee overwinningen gescoord en mijn persoonlijk record op Assen met acht tienden verbeterd, dus ik denk dat we klaar zijn voor IDM-ronde van volgende week. Ik wil het team bedanken voor het mooie weekend!”