Melvin Racing kan met trots de plannen bekendmaken voor het seizoen 2020. Melvin van der Voort zal ook komend seizoen voor SWPN rijden in de IDM Supersport 300 klasse. Het doel van de 14-jarige coureur is om de stijgende lijn van vorig jaar door trekken naar goede resultaten in 2020.

Tijdens de Motorbeurs Utrecht werden de motoren en rijders van SWPN gepresenteerd voor het seizoen 2020. Dit gebeurde op de stand van Yamaha, waar officieel bekend werd gemaakt dat Melvin van der Voort ook komend seizoen voor het Nederlandse team zal rijden in de IDM Supersport 300 klasse. Melvin zal net als vorig jaar gaan rijden op een Yamaha R3. Ricardo Brink (IDM Superbike) en Sander Kroeze (IDM Supersport 600) worden zijn teamgenoten. Het SWPN-team krijgt ondersteuning van Yamaha Motor Europe branche Nederland, waardoor Melvin en zijn teamgenoten over een sterk pakket kunnen beschikken.

Melvin liet in 2019 een sterke indruk achter als jongste rijder in het IDM Supersport 300 veld. Het was voor de 14-jarige coureur uit Ede tevens zijn eerste jaar op de grote circuits. Gedurende het seizoen wist Melvin met de Yamaha R3 de aansluiting te vinden met de kopgroep. SWPN wil met de jonge rijder deze ingeslagen koers doortrekken in het competitieve kampioenschap. In maart gaat SWPN met de drie coureurs testen in Spanje. De eerste IDM Supersport 300 wedstrijden zijn in het weekend van 20 t/m 22 mei op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Melvin racet in augustus ook tijdens twee IDM evenementen op het TT Circuit Assen, waaronder tijdens de goed bezochte Gamma Racing Day.

Melvin van der Voort: “Vorig jaar was mijn eerste seizoen op de grote circuits. De Yamaha R3 bleek mij enorm goed te liggen. Door SWPN heb ik in 2019 flinke stappen gemaakt in mijn ontwikkeling en daarom ben ik erg blij dat we dit jaar samen verder kunnen groeien. De professionaliteit van SWPN met de ondersteuning van Yamaha is een hele sterke combinatie. We gaan ervoor om de ingeslagen weg van 2019 door te trekken naar sterke resultaten in 2020.”

Frank Brouwer [Teammanager SWPN]: “Ik wil Yamaha Motor Europe branche Nederland bedanken voor het vertrouwen. We hebben met Yamaha een meerjarenplan uitgestippeld en we zien dat we op alle fronten stappen maken. Momenteel zijn we in een vergevorderd stadium om de motoren gereed te maken voor het nieuwe seizoen. Ik ben enorm trots op deze rijders line-up. We hebben drie jonge talenten in huis met ieder veel potentieel. Ik heb er alle vertrouwen in dat we in iedere klasse sterke resultaten neer kunnen zetten.”