Melvin van der Voort kan terugkijken op een geslaagde voorbereiding op het IDM Supersport seizoen 2023. Met Team SWPN heeft de 17-jarige coureur uit Ede goede trainingen afgewerkt in Spanje en het Duitse circuit van Oschersleben. Van 12 t/m 14 mei begint het IDM seizoen op de Sachsenring.

Melvin van der Voort werd vorig jaar knap tweede in het IDM Supersport kampioenschap. In 2023 gaat de Yamaha-coureur voor meer successen in deze sterk bezette raceklasse. Melvin racet voor het vijfde jaar voor SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind. In maart was Melvin al in Spanje om te trainen gevolgd door een testdag in april op het TT Circuit Assen. Maar de voorbereiding begon pas echt met de jaarlijkse voorjaarstraining, die Melvin vorige week met Team SWPN heeft afgewerkt in Spanje.

De voorjaarstraining begon met twee dagen trainen op Aragon en vervolgens twee dagen in Valencia. Op Motorland Aragon verzamelde coureur en team veel waardevolle informatie, die in Valencia kon worden omgezet in snelheid op de baan. Melvin was snel in Valencia, sneller dan hij ooit was geweest. Een dag na thuiskomt reisde de SWPN-rijder af naar Oschersleben om daar nog eens twee dagen te trainen. Op het Duitse circuit werden de laatste puntjes op de i gezet voor IDM seizoensstart, die over ruim een week (12 t/m 14 mei) wordt verreden op de Sachsenring. De IDM races zijn live te volgen via www.idm.de/live.

Melvin van der Voort: “Allereerst wil ik het team bedanken voor hun harde werk deze winter. De Yamaha R6 voelt geweldig aan. In Aragon hadden we te maken met veel rode vlaggen, maar in Valencia hebben we veel meters kunnen maken en een zeer goed gevoel met de motor opgebouwd. Iedere sessie ging ik vooruit. Deze lijn hebben we kunnen doorzetten in Oschersleben waar we de puntjes op de i hebben gezet. We zijn klaar om te gaan racen op de Sachsenring!”

IDM kalender 2023
Ronde 1 – 12 t/m 14 mei – Sachsenring (Duitsland)
Ronde 2 – 2 t/m 4 juni – Oschersleben (Duitsland)
Ronde 3 – 23 t/m 25 juni – Most (Tsjechië)
Ronde 4 – 21 t/m 23 juli – Schleiz (Duitsland)
Ronde 5 – 4 t/m 6 augustus – Red Bull Ring (Oostenrijk)
Ronde 6 – 18 t/m 20 augustus – TT Circuit Assen (Nederland)
Ronde 7 – 22 t/m 24 september – Hockenheim (Duitsland)

Foto credit: Damon Teerink