Melvin van der Voort is ook in 2023 een coureur van Team SWPN. De 17-jarige uit Ede werd vorig jaar knap tweede in het sterke IDM Supersport kampioenschap en gaat komend jaar op de Yamaha R6 van het door Yamaha Motor Europe, branch Benelux ondersteunde team proberen deze prestatie nog verder te verbeteren. Verder heeft Melvin als doel gesteld om zich klaar te stomen voor een mogelijke overstap naar het WK Supersport in 2024.

Melvin van der Voort gaat beginnen aan zijn vijfde seizoen bij SWPN. Na twee seizoenen in de IDM Supersport 300 categorie gaat dit het derde jaar worden voor de 17-jarige coureur op de Yamaha R6 in de IDM Supersport 600 klasse. Melvin maakte in 2022 een stormachtige ontwikkeling door waarin hij in de laatste vijf van zes races het maximale puntentotaal wist te scoren. Mede door zijn overwinningen eindigde de coureur uit Ede als tweede in de eindstand. Melvin wil in 2023 gaan strijden voor de titel en zich voorbereiden op een mogelijke overstap naar het WK Supersport in 2024. Net als vorig jaar is IDM Superbike coureur Rob Hartog de teamgenoot van Melvin bij SWPN.

Melvin van der Voort: “Ik ben enorm blij om bekend te maken dat ik nog een jaar bij SWPN ga racen. Ik voel mij erg thuis in het team en we hebben in 2022 enorm veel progressie gemaakt. Maar we zijn er nog niet. Ik wil mij komend seizoen verder blijven ontwikkelen op de Yamaha R6 en natuurlijk gaan we voor dat ene plekje hoger in het kampioenschap. Ik kijk er enorm naar uit om tijdens de voorjaarstraining weer met het team aan de slag te gaan. Laat het seizoen maar beginnen!”

Teammanager Frank Brouwer: “Het is geweldig dat we met Melvin en Rob verder kunnen werken in 2023. Beide rijders hebben het geweldig gedaan vorig jaar, maar er ligt ook nog ruimte voor verbetering. Daarnaast blijft het team bij elkaar, een geweldig ploeg mensen met kennis en ervaring, die goed op elkaar zijn ingespeeld. Deze basis en samen met de steun van Yamaha Motor Europe, branch Europe heb ik er alle vertrouwen in dat we ook komend seizoen positief gaan verrassen in het IDM.”

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux: “We zijn trots op onze jarenlange samenwerking met SWPN en hoe het team zich gepresenteerd heeft in 2022. Met twee rijders afkomstig uit de Benelux in de top-drie van het sterke IDM kampioenschap eindigen is een zeer knappe prestatie. Het is erg mooi dat het team intact is gebleven, waardoor er een uitstekende basis ligt om gezamenlijk verder te bouwen naar nog betere resultaten. We wensen Team SWPN, teammanager Frank en rijders Rob en Melvin heel veel succes in 2023!”