Melvin van der Voort eerste en tweede tijdens Jack’s Racing Day

Melvin van der Voort racete in de BeNeLux Trophy tijdens de Jack’s Racing Day op het TT Circuit Assen. De SWPN-rijder kwam als eerste en tweede in de Supersport-klasse over de finish. Het evenement was tevens een goede voorbereiding op de IDM-ronde, die volgend weekend in Assen wordt verreden.

Afgelopen weekend ging Melvin van der Voort met Team SWPN van start in de BeNeLux Trophy klasse tijdens de Jack’s Racing Day. Het grote gecombineerde motor- en autosportevenement vindt jaarlijks plaats op het TT Circuit Assen. Voor Melvin was het een mooi evenement om te racen voor eigen publiek en daarnaast was het de perfecte voorbereiding op de IDM-ronde in Assen die volgend weekend op de kalender staat. In de BeNeLux Trophy klasse kwamen de Supersport en Superbike rijders tegelijk in de baan. In totaal stonden er vijfendertig deelnemers aan de start. De trainingstijd was zeer beperkt, want er waren er enkel twee kwalificatiesessies en geen vrije trainingen. In de eerste kwalificatie op vrijdagmiddag was het droog en klokte een Melvin een tweede tijd in de Supersport klasse. In de tweede kwalificatie op zaterdagmorgen was de baan nat en besloot het team om niet naar buiten te gaan.

Zondag vroeg in de ochtend stond de eerste race op het programma. De Superbike en Supersport klasse gingen kort na elkaar van start. Melvin kende een goede start en reed aan de leiding na de eerste ronde. Al snel kwamen de koplopers in de Supersport klasse bij het achterveld van de Superbike rijders. In de periode dat er veel Superbike-rijders gepasseerd moesten worden verloor de 18-jarige coureur zijn eerste positie. Later toen Melvin weer vrij baan had kon hij versnellen. Melvin wist naar de koploper toe te rijden en hem te passeren. In het tweede deel van de race wist Melvin zijn leidende positie vast te houden, waardoor hij met een voorsprong van een aantal seconden als winnaar over de finish kwam.

Voor de start van de tweede race begon het wat te druppelen, maar de regen zette niet door. Op een droge baan ging Melvin als tweede de eerste bocht in. Vervolgens wist hij in de eerste ronde al de leiding over te nemen. De SWPN-rijder reed in de eerste helft van de race aan kop en zijn tempo lag hoger dan in de eerste wedstrijd. Melvin viel terug naar een tweede plek toen hij een schakelfoutje maakte bij het uitkomen van de Strubben. In de laatste vijf ronden lukte het Melvin niet om nog weer naar het achterwiel van de leider te rijden. Na veertien ronden kwam de coureur uit Ede als tweede over de finish.

Nu gaat Melvin zich opmaken voor de IDM Supersport thuisronde op het TT Circuit Assen, die komend weekend - 18 t/m 20 augustus - op het programma staat. De IDM Supersport races gaan zondag om 13:50 en 17:10 uur van start. Melvin begint aan de voorlaatste ronde van het kampioenschap als de nummer twee in het klassement met twee punten minder dan de leider en vier punten meer dan de nummer in de tussenstand.

Melvin van der Voort: “De Jack’s Racing Day was een mooie gelegenheid om ons voor te bereiden op de IDM-ronde in Assen. Er was helaas maar weinig trainingstijd en door de natte tweede kwalificatie hadden we nog minder tijd om te werken aan de setup en het gevoel op de baan. Ik ben als eerste en tweede gefinisht in de races. Over mijn eerste race was ik nog niet tevreden, de tweede race was al beter. Maar mijn gevoel met de motor was nog niet perfect en ik heb zelf wat punten om aan te werken om volgend weekend tijdens de IDM-races in Assen sneller rond te gaan.”