Melvin van der Voort heeft zijn seizoen op een geweldige manier afgesloten in Hockenheim. De 14-jarige coureur van SWPN finishte in de tweede race op een vierde plaats, wat zijn beste resultaat van het seizoen betekende. Na een knappe inhaalrace werd Van der Voort zesde in de eerste race.

Van der Voort kan terugkijken op een goed debuutseizoen op de grote circuits in de sterke IDM Supersport 300 kampioenschap. Vooral de progressie van de jonge coureur was indrukwekkend. Nadat Van der Voort in de beginfase van het seizoen tussen plaats tien en vijftien bevond, kon hij zich in het tweede deel van het seizoen constant mengen in de strijd vooraan in de kopgroep. Ook tijdens de trainingen in Hockenheim, die verreden werden in wisselende weersomstandigheden, kon Van der Voort zich meten met de snelste rijders. De coureur uit Ede was zevende na de kwalificaties en mocht vanaf de derde startrij vertrekken in de races.

In de eerste race had Van der Voort niet zo’n goede start en kwam daardoor in de tweede groep terecht. De jonge coureur wist naar voren te werken en eenmaal op plaats zes wist hij het gat van drie seconden naar de kopgroep in zijn eentje te dichten. Na deze indrukwekkende inhaalrace vocht Van der Voort voor de podiumplaatsen, waarbij hij in de slotfase nog bijna ten val kwam. Van der Voort kon de motor opvangen en kwam nog als zesde over de finish.

In de tweede race had Van der Voort een veel betere start en zat hij gelijk midden in de voorste groep. De coureur van SWPN had mooie gevechten in de voorste groep en finishte op een knappe vierde plaats. Dit betekende voor Van der Voort zijn beste resultaat van het seizoen. Door zijn enorme progressie in de tweede seizoenshelft is Van der Voort op een keurige achtste plaats geëindigd in de einstand tijdens zijn debuutseizoen in het IDM.