Melvin van der Voort heeft maximaal gescoord tijdens de IDM Supersport ronde in Assen. Op zijn thuiscircuit reed de SWPN-coureur geweldig, waarbij hij twee keer achter WK-rijder Glenn van Straalen als tweede over de finish kwam. Met dit geweldige optreden finishte Melvin in beide races als eerste IDM coureur, waarmee hij het volle puntentotaal mee naar Ede nam.

Afgelopen weekend was het tijd voor de IDM thuisronde van Melvin van der Voort op het TT Circuit Assen. De 17-jarige coureur begon fantastisch met een snelste tijd in de eerste vrije training. In de IDM Supersport klasse stonden er ook diverse gastrijders – waaronder uit het WK – aan de start. In de tweede vrije training zette Melvin een tweede tijd, maar was hij opnieuw het snelste van de vaste IDM rijders. In de eerste kwalificatie van zaterdagmorgen deed Melvin er nog een schepje bovenop. De Yamaha-coureur zette een 1’41.3 op de klokken, een nieuw pr voor hem op het TT Circuit Assen. Deze tijd was tevens goed voor een tweede tijd achter WK-rijder Glenn van Straalen, waardoor Melvin de snelste IDM rijders was. In de tweede kwalificatie was de temperatuur verder opgelopen, waardoor de rondetijden niet meer werden verbeterd. Na zijn sterke optreden in de kwalificatie mocht Melvin zondag vanaf de eerste startrij en als eerste van de vaste IDM Supersport coureurs aan de races beginnen.

Na de start van de eerste race ging Melvin als tweede de Haarbocht in. Vervolgens nam hij in de eerste ronde de leiding over. Dit was de eerste keer dat Melvin aan de leiding reed in de IDM Supersport klasse. De SWPN-coureur reed weg bij de IDM concurrentie, alleen WK-rijder Van Straalen wist hem te achterhalen en vier ronden voor het einde te passeren. Melvin kwam na zijn geweldige optreden als tweede over de finish. Zijn eerste podiumplaats in het IDM Supersport en tevens scoorde hij de maximale 25 punten voor het kampioenschap, omdat Van Straalen als gastrijder geen punten scoorde.

Tijdens de tweede IDM Supersport race reed Melvin nog beter. Opnieuw wist hij in de eerste ronde de leiding over te nemen. Vervolgens ging de Yamaha-coureur er vandoor en wist hij weg te rijden van de concurrentie. In de tiende van dertien ronden was Van Straalen de enige rijder die hem wist te achterhalen en te passeren, maar verder kwam niemand bij hem in de buurt. Melvin reed een zeer strak tempo met constante rondetijden, waarmee hij opnieuw als tweede en eerste van de vaste IDM rijders over de finish kwam.

Met zijn maximale score van 50 punten in Assen is Melvin gestegen naar een vierde plaats in het kampioenschap. Er staan nog twee IDM raceweekenden op de kalender van 2022. De eerstvolgende races staan gepland in het weekend van 2 t/m 4 september. Dan wordt er gereden op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Melvin van der Voort: “Het was een geweldig weekend! In de trainingen was het gevoel en tempo al heel goed en dat konden we ook laten zien in de races. In de beide races kon ik wegrijden van de vaste IDM rijders. Ik kon mijn rondetijden erg constant houden. Glenn was net iets te snel, maar om twee keer op het podium te staan en maximale punten te scoren in mijn thuisrace is natuurlijk geweldig. Ik wil het team enorm bedanken en natuurlijk ook alle mensen die zijn komen kijken.”