Melvin van der Voort heeft een goed en leerzaam trainingsweekend achter de rug op Nürburgring. De 15-jarige coureur uit Ede kwam éénmalig uit in de Dutch Supersport en BeNeLux Trophy klasse, waarbij zich kon mengen in de strijd om de kopposities.

Het Nederlandse kampioenschap onder de naam International Dutch Championship reed dit weekend op de Nürburgring. Daarnaast werd ook gereden in de BeNeLux Trophy. Een mooie kans voor Melvin van der Voort om extra trainingsmeters te maken op een nieuw circuit. Het ging erg goed met de jonge coureur uit Ede en iedere trainingssessie werden er goede stappen voorwaarts gemaakt.

Zaterdag aan het einde van de middag werd de eerste Dutch Supersport race verreden. Vanaf een zesde startplaats kwam Melvin geweldig van zijn plek en dook als eerste de haakse hoek in. Vervolgens verremde de SWPN-coureur zich een keer, waardoor hij de aansluiting met de voorste rijders verloor. Melvin’s tempo was wel goed en dit resulteerde in een vijfde plaats in de einduitslag.

Een dag later ging het nog beter. De zondag begon met de BeNeLux Trophy wedstrijd. Melvin reed al snel op plaats twee kort achter de nummer één in de Superport categorie, toen er een rode vlag kwam vanwege een valpartij. In de tweede Dutch Supersport race kwam de SWPN-coureur opnieuw zeer goed van zijn plaats en pakte opnieuw kopstart. Vervolgens reed hij lang op plaats twee kort achter de leider, maar kwam de Yamaha-coureur in de zevende ronde rijdend op plaats drie ten val. Melvin pakte de motor nog wel weer op en eindigde als twaalfde. Overall heeft Melvin enorm veel geleerd en een goed tempo laten zien dit weekend!

Over drie weken staat de volgende ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap gepland. In het weekend van 23 t/m 25 juli wordt er gereden op het circuit van Schleiz in Duitsland. Foto credit: Jan Timmerman – JTS Fotografie