Melvin van der Voort is als vierde en vijfde over de finish gekomen tijdens de IDM Supersport races in Schleiz. De 17-jarige coureur scoorde nog niet eerder zoveel punten tijdens een raceweekend in deze klasse. In de tweede race finishte Melvin nipt achter het podium. Ook tijdens de trainingen stond de SWPN-coureur er met een vierde kwalificatietijd uitstekend bij.

De vierde IDM Supersport ronde van het seizoen werd afgelopen weekend verreden op de Schleizer Dreieck, een uitdagend semipermanent circuit. Melvin van der Voort was tijdens de vrije trainingen al goed onderweg toen hij een vierde en zesde tijd op de klokken bracht. De 17-jarige coureur was met zijn tijd op de eerste dag 1,2 seconde langzamer dan de snelste tijd. Voor de eerste kwalificatie van zaterdagmorgen werd er nog een goede stap voorwaarts gemaakt met de afstelling van de Yamaha R6, waardoor Melvin zich met maar liefst 1,4 seconde wist te verbeteren. De SWPN-coureur was met deze tijd keurig vierde in de sessie en slechts 0,6 seconde langzamer dan de allersnelste tijd. In de tweede kwalificatie was er minder grip, waardoor weinig rijders hun rondetijd nog wisten aan te scherpen. Melvin kwalificeerde zich keurig als vierde voor de races, wat tevens zijn beste startpositie in de IDM Supersport klasse betekende.

Bij de start van de eerste race verloor de SWPN-coureur een paar plaatsen en kwam op plaats zeven te rijden. Er bleef een grote groep bij elkaar – waar Melvin ook deel van uitmaakte - die in gevecht was voor de tweede plaats. In de tweede helft van de race viel de groep iets uit elkaar, maar in de slotfase wist de 17-jarige coureur nog knap naar voren te komen. Mede door een geslaagde inhaalactie in de laatste ronde wist Melvin keurig als vijfde te finishen. Melvin was beter weg in de tweede race en reed in de openingsfase op plaats vijf. Er ontstond een kopgroep van vijf rijders. De Yamaha-coureur won in de zesde ronde een positie. Melvin reed vervolgens kort achter de top-drie, maar kwam net tekort om een aanval te kunnen plaatsen voor een podiumklassering. De jonge coureur finishte knap als vierde. Nog niet eerder scoorde Melvin zoveel punten in een IDM Supersport weekend!

De volgende IDM Supersport ronde is de thuisrace van Melvin op het TT Circuit Assen. Deze races worden verreden in het weekend van 12 t/m 14 augustus. Als perfecte voorbereiding zal de Yamaha-coureur het weekend ervoor – 5 t/m 7 augustus – van start gaan in de BeNeLux Trophy races tijdens de Jack’s Racing Day in Assen.

Melvin van der Voort: “Ik wil het team enorm bedanken, want ze hebben mij een zeer goede motor gegeven. Tijdens de training liep het al goed en de vierde tijd in de kwalificatie betekende mijn beste startpositie in de IDM Supersport. In de eerste race draaide ik in het begin niet het tempo dat ik graag had gewild, maar kon ik in de slotfase toch nog twee rijders passeren en vijfde worden. De tweede race was goed en kon ik lang met de kopgroep mee. Op het laatst had ik weinig tractie meer en kon net geen aanval meer doen voor een podiumplek. Ik ben super blij met de resultaten in Schleiz! Nu is het zaak om deze lijn door te trekken naar het volgende raceweekend in Assen.”