Melvin van der Voort kan terugkijken op een sterk optreden tijdens de Gamma Racing Day. In de eerste race finishte de 14-jarige als zesde in de IDM Supersport 300 klasse en in de tweede manche werd hij zevende.

Afgelopen weekend stonden er voor Melvin van der Voort twee IDM Supersport 300 wedstrijden op het programma tijdens de Gamma Racing Day. Dit evenement is het grootste gecombineerde motor-, auto- en kartevenement van Europa. De coureur van SWPN bouwde zijn trainingen goed op die verreden in wisselende weersomstandigheden. Van der Voort mocht vanaf de vierde startrij vertrekken aan de eerste race. De rijders gingen van start op regenbanden, omdat de baan nog deels nat was.

De Yamaha-coureur reed een sterke wedstrijd, waarbij zich knap staande wist te houden in de kopgroep. Uiteindelijk finishte Van der Voort op een negende plaats, maar omdat er ook meerdere gastrijders uit het WK aan de start stonden werd hij zesde van de vaste IDM rijders. In de beginfase van de tweede race verloor Van der Voort nipt de aansluiting met de voorste groep. Vervolgens vocht de 14-jarige coureur een duel uit met David Kuban, de nummer vier van het kampioenschap. In de laatste ronde wist Van der Voort de Tsjechische rijder na een strakke inhaalactie te kloppen en zo werd hij elfde in de totaaluitslag. Van de vaste Duitse IDM kampioenschap rijders werd de coureur uit Ede zevende, waardoor hij opnieuw veel punten scoorde.

Van der Voort staat op nu op een negende plaats in de tussenstand. De volgende races zijn ook op het TT Circuit Assen. Deze worden verreden in het weekend van 6 t/m 8 september.