Goede resultaten voor Van der Voort in lastige omstandigheden op de Red Bull Ring

Melvin van der Voort heeft de IDM Supersport ronde op de Red Bull Ring met een podiumplaats afgesloten. Na verregende trainingsdagen werd de SWPN-coureur in de eerste race zesde op een opdrogende baan. In de droge tweede race wist Melvin zich knap op te werken naar een derde plaats, waardoor hij nu nog slechts twee punten achter de leider in het kampioenschap staat.

De vijfde ronde van het IDM Supersport kampioenschap werd afgelopen weekend verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Melvin van der Voort begon als de nummer twee in het kampioenschap aan het evenement met een achterstand van zeven punten op de nummer één. Alle trainingen op vrijdag en zaterdag werden verreden op een natte baan. De SWPN-coureur maakte een stevige crash mee in de tweede vrije training op vrijdagmiddag, maar voor de rest verliepen de trainingen erg goed. Melvin wist zich constant te verbeteren op de natte baan en een beter ritme te vinden in deze lastige omstandigheden. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat de 18-jarige coureur zich als vierde wist te kwalificeren voor de races.

Voorafgaand aan de eerste race was de baan flink aan het opdrogen. De rijders stonden dan ook voor een lastige bandenkeuze en er werden zeer diverse keuzes gemaakt. Melvin ging van start met een regenband voor en een slick achter. In de openingsfase waren de rijders met regenbanden in het voordeel, waardoor de jonge coureur terugviel naar een twaalfde plek en liep veel achterstand op. Gedurende de dertien ronden durende race kon Melvin met zijn bandenkeuze versnellen en in de tweede helft was hij één van de snelste rijders op de baan. Na een inhaalrace wist Melvin nog als zesde te finishen en liep daarmee twee punten in op de kampioenschapsleider.

In de tweede race was de baan voor de eerste keer in het weekend droog. In de openingsfase van de race had Melvin het lastig in deze nieuwe omstandigheden. De coureur uit Ede zakte terug naar een zevende plaats, maar na zo’n vier ronden vond hij zijn ritme. Melvin begon aan een inhaalrace en wist aansluiting bij de voorste rijders te vinden. In de voorlaatste ronde wist de Yamaha-rijder de derde plaats over te nemen. De race was net te kort om nog aanval bij de voorste twee rijders te doen, waardoor Melvin als derde over de finish kwam.

In het IDM Supersport kampioenschap is het enorm spannend. Melvin heeft twee punten minder dan de leider in het kampioenschap en vier punten meer dan de nummer drie in de titelstrijd. Over twee weken – 18 t/m 20 augustus – racet Melvin zijn IDM-thuisrace op het TT Circuit Assen. Maar volgend weekend – 11 t/m 13 augustus – zal de jonge SWPN-coureur ook al in Assen rijden wanneer hij als gastrijder deelneemt aan de BeNeLux Trophy races tijdens Jack’s Racing Day.

Melvin van der Voort: “In de trainingen was het constant nat. In deze omstandigheden ging het steeds beter en ik was tevreden met mijn vierde startplek. De bandenkeuze was lastig voor de eerste race op een half droge baan. Met mijn slick achter had ik het begin lastig, maar daarna kon ik mooie stappen maken en als zesde finishen. In tweede race op een droge baan had ik een aantal ronden nodig om mijn ritme te vinden, omdat we dit weekend nog niet eerder in deze omstandigheden hadden gereden. In het tweede helft van de race had ik een goed tempo en heb ik een belangrijke podiumplaats kunnen scoren.”