De openingsronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap ging perfect voor Melvin van der Voort. Na zijn eerste pole position behaald te hebben wist de 15-jarige coureur ook de eerste race te winnen door alleen weg te rijden. Na de spannende tweede race stond de SWPN-coureur opnieuw op het podium met een derde plaats.

Na lang wachten ging het IDM seizoen van 14 t/m 16 augustus van start op het TT Circuit Assen. Melvin van der Voort was vanaf het begin sterk in de trainingen. Na een derde en tweede tijd in de vrije training stond de coureur van SWPN derde na de eerste kwalificatie. In de tweede kwalificatie op zaterdagmoren deed Melvin er nog een schepje bovenop en wist hij de snelste tijd te noteren. Dit betekende de eerste IDM pole position voor de 15-jarige coureur uit Ede.

Maar dat was nog niet alles. In de eerste race van zaterdagmiddag had Melvin een goede start en reed hij in de eerste ronden telkens eerste of tweede. In de vierde ronde zette de Yamaha-coureur aan. Op dat moment was er ook een crash achter Melvin en deze twee dingen samen zorgden ervoor hij weg kon rijden. Melvin bleef maar de snelste tijden klokken en wist maar liefst acht seconden weg te rijden van de groep die gevecht was voor plaats twee. Melvin bleef rustig en stuurde zijn Yamaha R3 met startnummer 20 naar een prachtige overwinning. Melvin werd daarmee de jongste winnaar ooit in de IDM Supersport 300 klasse.

In de tweede race was Melvin opnieuw heel goed weg. Echter werd vanwege een crash de race afgebroken met een rode vlag. De herstart ging over negen ronden. Opnieuw was de coureur uit Ede als eerste weg. Deze keer was het voor Melvin niet mogelijk om weg te rijden, maar reed hij wel constant in de voorste gelederen van de kopgroep. In de loop van de race dunde de groep uit tot vier rijders. Het werd heel spannend in de laatste ronde. Melvin finishte slechts op 0.061 seconde van de winnaar op een derde plaats. Het tweede podium van het weekend en daarmee gaat Melvin aan de leiding in het IDM Supersport 300 kampioenschap.

Melvin van der Voort: “Het was een geweldig weekend! De pole was al heel erg mooi, maar de eerste race liep super. Ik kon wegrijden bij de rest en mijn tempo goed constant houden. Een geweldig gevoel om de race te winnen! In de tweede race bleef de kopgroep bij elkaar en was het een flinke strijd. Het werd een fotofinish tussen de eerste vier en ik werd derde. Twee podiumplaatsen terwijl ik voor dit weekend nog geen podium had gescoord. Ik wil het team bedanken; ze hebben het super gedaan!”

De volgende ronde van het IDM kampioenschap is 7-8 september op de Sachsenring. Dit evenement wordt niet in een weekend, maar op een maandag en dinsdag verreden.

Foto credits: Damon Teerink – Racing Passion Photography