Melvin van der Voort wist zich afgelopen weekend als tweede te kwalificeren voor de IDM Supersport 300 wedstrijden op het TT Circuit Assen. De SWPN coureur vocht ook vooraan mee in de spannende races. In de eerste race werd Van der Voort door een andere rijder van de motor getikt en in de tweede race werd hij zevende.

Afgelopen weekend kwam Melvin van der Voort in actie tijdens de voorlaatste ronde van het IDM Supersport 300 kampioenschap op het TT Circuit Assen. Tijdens de laatste evenementen maakte de 14-jarige coureur veel progressie en kon hij mee met de kopgroep. In de trainingen ging het opnieuw uitstekend voor de coureur van SWPN Racing. Van der Voort wist voor de eerste keer een rondetijd in de 1’53 te klokken op Assen en deze tijd in de kwalificatie was goed voor een keurige tweede startplaats.

In de eerste race wist Van der Voort zich vooraan te nestelen in de grote kopgroep. Echter ging het in de tweede ronde mis, toen hij in de GT-bocht geraakt werd door een andere rijder en crashte. Van der Voort was zelf ongedeerd en de motor was weer gereed bij de start van de tweede race. Het werd een mooie wedstrijd met ontzettend veel positiewisselingen. Na twaalf ronden finishte Van der Voort op nette zevende plaats binnen een seconde van de winnaar.

Er staat dit seizoen nog één evenement voor Van der Voort op het programma. In het weekend van 27 t/m 29 september rijdt de coureur uit Ede de laatste ronde van het IDM kampioenschap 2019 op de Hockenheimring.