Melvin van der Voort heeft het seizoen 2022 zeer succesvol afgesloten. Tijdens de seizoensfinale in Hockenheim wist de SWPN-coureur beide IDM Supersport races overtuigend te winnen, waardoor hij op een knappe tweede plaats in het kampioenschap is geëindigd. Het evenement werd overschaduwd door een tragisch ongeval in de IDM Superbike training waarbij Leon Langstädtler om het leven kwam.

Melvin van der Voort begon als de nummer vier in het IDM Supersport kampioenschap aan de seizoensfinale op de Hockenheimring. Het was spannend, want het verschil was slechts negen en vijftien punten achter de nummer drie en twee in het klassement. Voor aanvang van het evenement stond de SWPN-coureur twintig punten voor op de nummer in de tussenstand. Melvin begon uitstekend in de vrije trainingen, waarin hij in beide sessies een tweede tijd op de klokken bracht. De eerste trainingsdag werd afgesloten met tragisch nieuws. Bij een zwaar ongeval in de IDM Superbike training kwam de 24-jarige Duitser Leon Langstädtler om het leven. De gedachten van Melvin Racing gaan uit naar Leon’s familie, zijn team, vrienden en naasten. Na het tragische ongeluk werd het programma vrijdag stilgelegd en deze werd zaterdagmorgen weer hervat met de kwalificatietrainingen. Melvin deed het uitstekend. In de eerste kwalificatie zette hij een 1’29.309 en geen andere rijder wist deze tijd nog te verbeteren. Dit zorgde ervoor dat de Yamaha-coureur zijn eerste pole position in deze klasse te behalen en zondag vanaf de eerste startplek de races mocht aanvangen.

De rijders stonden bij de eerste race voor een lastige bandenkeuze. Er was een droge lijn, maar daarnaast waren er nog veel natte plekken van regen die eerder in de ochtend was gevallen. Melvin ging van start op slicks en wist in de eerste ronde de leiding te pakken. Samen met landgenoot Milan Merckelbagh wist hij ver weg te rijden. Aan het einde van de race reed het duo minder dan een halve minuut voor de rest van het veld uit. Merckelbagh kreeg een penalty vanwege een te vroege start, waardoor hij geen kans meer maakte op de overwinning. Melvin bleef een fantastisch tempo draaien en kwam als eerste over de finish, een hele knappe overwinning van de 17-jarige coureur in zeer lastige omstandigheden.

In de tweede race was de baan droog. Melvin kwam goed van de plek en pakte in de eerste ronde de leiding. De SWPN-coureur had een geweldig tempo en begon zich gelijk los te rijden van de rest van het veld. Melvin bleef goede rondetijden draaien, waardoor hij na vijftien ronden een voorsprong van maar liefst dertien seconden had opgebouwd. Het betekende Melvin’s tweede overwinning van de dag en door deze maximale score eindigde hij op een tweede plaats in het kampioenschap. In de laatste zes races wist Melvin 145 van de maximaal 150 te behalen punten te scoren. Een geweldige tweede seizoenshelft met enorm veel progressie.

Melvin van der Voort: “Het is een weekend met dubbele gevoelens door het tragische ongeval van Leon Langstädtler. Maar qua eigen rijden gingen het geweldig. De pole position was al mooi, maar de beide races gingen fantastisch. Om twee keer met zo’n grote voorsprong in verschillende omstandigheden te winnen voelt super. We hebben dit jaar zo veel progressie gemaakt en daar wil ik het team enorm voor bedanken. Deze tweede plaats in het kampioenschap is een geweldige beloning.”