Melvin van der Voort is zeer knap als tweede en derde gefinisht tijdens de IDM Supersport ronde op de Red Bull Ring. In de eerste race reed de SWPN-coureur een indrukwekkende inhaalrace, waarbij hij van de achtste naar de tweede plaats kwam. In de ingekorte tweede race finishte Melvin als derde. De 17-jarige rijder uit Ede scoorde IDM punten voor een eerste en tweede plaats, omdat er een gastrijder voor hem finishte.

De voorlaatste IDM Supersport ronde van 2022 werd afgelopen weekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk verreden. Door zijn maximale scores in Assen was Melvin van der Voort gestegen naar een vierde plaats in het kampioenschap. Ook op het Oostenrijkse circuit was de 17-jarige coureur goed onderweg. In de eerste vrije training was Melvin het snelste en in de tweede sessie eindigde hij als tweede. Ook in de kwalificaties was de SWPN-coureur snel, al leverde hem dat net geen positie op de eerste startrij op. Melvin kwalificeerde zich als vijfde, maar was slechts 0,1 seconde langzamer dan de tweede tijd. De onderlinge verschillen waren dus erg klein en de Yamaha-rijder begon met een goed gevoel aan de wedstrijden.

Melvin had een vrij goede start in de eerste race, maar moest even zijn gas dichtdraaien omdat een rijder voor hem een momentje had bij het uitkomen van de eerste bocht. De SWPN-coureur viel terug naar plaats acht, maar wist vervolgens aan te haken bij de groep voor plaats twee. Gedurende de race wist de jonge coureur zich heel knap door de groep te werken en in de slotfase kwam hij aan op de tweede plaats. Melvin kwam als tweede achter een gastrijder over de finish, waardoor hij het volle puntentotaal voor het IDM Supersport kampioenschap scoorde.

In de tweede race kwam Melvin fantastisch van de plek en ging hij als tweede de eerste bocht in. In de openingsronde wist de coureur uit Ede zelfs de leiding over te nemen en die wist hij vast te houden tot het moment dat er in de vierde ronde een rode vlag kwam vanwege een crash. Er volgde een sprintrace over zes ronden. Melvin was opnieuw goed weg en reed in het begin aan de leiding. Later viel hij twee plaatsen terug, maar wist de SWPN-coureur wel zeer knap zijn tweede podiumplaats van de dag te scoren. Melvin finishte als derde en scoorde deze keer IDM punten voor een tweede plaats. In de laatste vier races heeft hij maar liefst 95 punten gescoord.

Melvin heeft nog steeds de vierde plaats in het kampioenschap in handen, maar hij staat slechts vijftien punten achter op de nummer twee. Er staat nog één IDM ronde op de 2022 kalender. De seizoensafsluiter vindt plaats van 23 t/m 25 september op de Hockenheimring in Duitsland.

Melvin van der Voort: “Het was opnieuw een topweekend met twee podiumplaatsen! We stonden er vanaf de eerste training goed bij en we konden het tempo steeds verder opschroeven. De eerste race was echt genieten. Ik verloor wat plekken bij de start, maar daarna van plaats acht naar twee kunnen rijden en volle punten gescoord voor het IDM. In de tweede race had ik een geweldig begin en het was jammer dat de rode vlag kwam. Het werd een korte sprintrace, waarin ik opnieuw op het podium wist te finishen. Heel erg blij dat we onze vorm van Assen konden doortrekken op de Red Bull Ring!”