Dominante dubbele zege voor Melvin van der Voort in Schleiz

Melvin van der Voort kende een perfect weekend in Schleiz. De 18-jarige coureur pakte pole position en won met overtuiging beide IDM Supersport races op het uitdagende circuit. In de beide races reed de SWPN-rijder van start tot finish aan de leiding.

Melvin van der Voort kwam afgelopen weekend in actie op de Schleizer Dreieck in Duitsland voor de vierde ronde van het IDM kampioenschap. Schleiz is uniek op de IDM-kalender omdat het een semi-permanent circuit is. Er zijn bijvoorbeeld geen curbstones, er wordt tussen de graanvelden door geracet en er zijn veel hoogteverschillen in de baan. De trainingen verliepen uitstekend voor de 18-jarige coureur. In de vrije trainingen was Melvin een halve seconde sneller dan de rest van het veld. Ook in de kwalificaties was de SWPN-rijder snel. Melvin was de enige coureur die een rondetijd in de 1’26 wist te klokken, waardoor hij voor de derde keer dit seizoen vanaf pole position mocht vertrekken.

In de eerste race pakte Melvin kopstart. In de openingsronden konden een aantal rijders nog redelijk in de buurt van de SWPN-rijder blijven. Gedurende de race vond Melvin zijn ritme en schroefde hij het tempo verder op. Melvin wist zich steeds verder los te rijden en een voorsprong van ruim vijf seconden op te bouwen. Na vijftien ronden kwam de jonge coureur als winnaar over de finish. Voor aanvang van de tweede race begon het te druppelen en in de opwarmronde begon het te regenen, waardoor de start werd uitgesteld. De regen zette niet door en na twee opwarmronden ging de race toch van start op een zo goed als droge baan. Melvin pakte opnieuw kopstart. In de lastige omstandigheden kon slechts één rijder hem in de openingsfase volgen. De Yamaha-rijder bleef een constant tempo rijden, waardoor hij zich weer los wist te rijden. Melvin pakte opnieuw de winst, zijn vijfde overwinning in het seizoen 2023.

Melvin staat met deze maximale score in Schleiz nog steeds tweede in het kampioenschap al is de achterstand naar de leider dit weekend wel verkleind van 31 naar 7 punten. De volgende IDM Supersport ronde staat van 6 t/m 8 augustus gepland op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Melvin van der Voort: “Het was een schitterend weekend met een geweldig publiek in Schleiz. Het team heeft fantastisch gewerkt wat resulteerde in dit perfecte weekend. Vanaf pole position kon ik in de eerste race een zeer constant tempo rijden en alles verliep naar wens. Ik reed steeds verder weg en kon de winst pakken. De tweede race was lastiger omdat het voor de start begon te druppelen en er veel wind stond. Het was niet gemakkelijk om een constant tempo te rijden, maar het lukte om opnieuw te winnen. We hebben 50 belangrijke punten voor het kampioenschap gescoord; op naar de Red Bull Ring!”